Pojan makuuhuoneen
sisustus­suunnittelu

Seesteinen värimaailma luo pojan makuuhuoneeseen levollisen tunnelman

9-vuotias Michael Jordan -fani sai haaveidensa makuuhuoneen. Toiveissa oli tunnelmallinen huone, jossa myös kaverit viihtyisivät entistä paremmin.

Tietokonepelejä intohimoisesti pelaavalle asukkaalle oli erityisen tärkeää, että huoneessa olisi istumapaikkoja kavereille. Asukas toivoi myös mahdollisuutta laittaa mieleisiään koriste-esineitä esille haluamallaan tavalla. Huonekalujen sijoitteluun ei toivottu muutoksia, sillä olemassa oleva ratkaisu koettiin toimivaksi.

Tunnelmaa, pesämäistä fiilistä ja särmää huoneeseen tuotiin tummansinistä ja harmaata yhdistelevällä värimaailmalla, josta löytyy piristäviä väripilkkuja. Michael Jordan hyppäsi tietenkin näyttävästi seinälle.

Makuuhuoneen lähtötilanne

Muutostoiveissa oli tunnelmallisuuden lisäksi siistimpi yleisilme, eli enemmän säilytystilaa tavaroille ja vaatteille. Lisäksi sänky, yöpöytä, tekstiilit ja valaisimet haluttiin uusia. Myös lattian sävyyn toivottiin muutosta. Pelipöytä ja -tuoli haluttiin säästää.

Pojan makuuhuone, lähtökohta

Pojan makuuhuone, lähtökohta

Uuden makuuhuoneen moodboard

Makuuhuoneen tunnelman lähtökohtana toimi Michael Jordan -aiheinen taulu. Makuuhuoneen tunnelmakollaasissa eli moodboardissa korostuu seesteinen ja hallittu värimaailma. Tummansininen ja harmaan eri sävyt sopivat yhteen niin keskenään kuin talon muun sisustuksen kanssa. Sisustukseen tuodaan piristävää leikkisyyttä muutamilla väripilkuilla.

Pojan makuuhuone, moodboard

Moodboardin kuvat: Canvasneon / Etsy, Rugvista, Fabmood, K-Rauta

Uuden makuuhuoneen suunnitelma

Makuuhuoneen pohja oli toimiva, joten siihen ei tehty erityisiä muutoksia. Vanha lipasto ja avohylly korvataan liukuovilla varustetulla säilytysjärjestelmällä, joka tekee kokonaisilmeestä rauhallisemman kuin aiemmin.

Pojan makuuhuone, pohjakuva

Seinien värisävyksi valittiin Tikkurilan Indigo, joka tuo tilaan rauhoittavaa tunnelmaa. Lattia petsataan tummaksi muun talon sisustukseen sopivaksi. Valkoiset huonekalut sekä yksityiskohdat tuovat tummaan tilaan raikkautta. Valkoiset listat ja ikkunakarmit nousevat myös kauniisti esille.

Pojan makuuhuone, 3D-kuva

Michael Jordan -aiheiset taulut tuovat fanituksen näkyväksi tyylikkäällä tavalla. Tauluissa on pieniä väripilkkuja, jotka löytävät kaverinsa maton kuvioinnista. Matossa on myös seinien tummaa sävyä ja harmaata. Harmaan sävyt toistuvat niin ikään pelipöydässä, tauluissa, kattovalaisimessa, yöpöydässä, säkkituoleissa ja sänkytekstiileissä. Hillityt päävärit luovat levollisen tunnelman, mutta ne tuovat tilaan myös sopivasti särmää.

Pojan makuuhuone, tuotekuva

Tuotteet: Rugvista, Ikea, Etsy, Homeroom, So-Soft, K-Rauta, Eurokangas

Aiempaa isompi ja paksumpi matto sekä paksut samettiverhot akustoivat tilaa, jossa äänenkorkeus saattaa nousta pelien tuoksinnassa.

Pojan makuuhuone, 3D-kuva

Uuden sängyn alta löytyy kaksi vetolaatikkoa, joihin saa tavaraa säilöön. Lisäksi yöpöydän vetolaatikoihin mahtuu pieniä tavaroita. Nämä ratkaisut mahdollistavat sen, että huoneen yleisilme pysyy siistimpänä kuin aiemmin.

Sängyn päälle on tuotu taulun lisäksi tauluhyllyjä, joihin asukas voi itse laittaa lisää tauluja tai koriste-esineitä.

Pojan makuuhuone, 3D-kuva

Pelipöydän yläpuolella on hyödynnetty jo huoneessa olevaa valkoista säilytystaulua. Se raikastaa huoneen ilmettä ja sitä on helppo muokata erilaiseksi ajan kuluessa erilaisilla hyllyillä, tavaroilla ja koristeilla. Säilytystaulun oikealle puolelle on jätetty tilaa esimerkiksi pienelle taululle tai muulle luovalle ratkaisulle.

Säilytystaulun yläpuolella on hyllykokonaisuus, jonne asukas voi laittaa esille koriste-esineitä. Valkoiset kannakkeet yhdistettynä tummiin hyllyihin luovat mielenkiintoista kontrastia.

Pojan makuuhuone, 3D-kuva

Helposti siirreltävät säkkituolit toimivat istumapaikkoina kavereille. Säkkituolien kangas on valmistettu helposti puhdistettavasta materiaalista. Säkkituolit sopivat myös ulkokäyttöön.

Pöytävalaisimista löytyy kätevä älypuhelimen latausmahdollisuus. Yöpöydän päällä olevalla valaisimella voi ladata älypuhelimen joko langattomasti tai USB-liitännän kautta. Myös pelipöydän valaisimessa on USB-liitäntä, jonka kautta voi ladata esimerkiksi langattomat pelikuulokkeet.

Pojan makuuhuone, 3D-kuva

Huoneeseen tuodaan lipaston ja avohyllyjen tilalle säilytysjärjestelmä, johon mahtuu paljon vaatteita ja tavaroita. Yleisilme säilyy siistinä, kun kaiken saa liukuovien taakse piiloon.

Pojan makuuhuone, 3D-kuva

Kaipaatko sisustussuunnittelijan apua?

Essi Dekor tekee kotien, vapaa-ajan asuntojen ja yritystilojen sisustussuunnittelua Helsingissä ja Uudellamaalla. Ota rohkeasti yhteyttä, niin toteutetaan yhdessä unelmiesi sisustus!