Värikkään kodin
sisustus­suunnittelu

Värikäs koti saa inspiraationsa aurinkoisilta lomamatkoilta

Tässä värikkäässä kodissa näkyy asukkaiden rakas harrastus: matkailu. Asukkaat toivoivat, että kodissa voisi aistia ulkomaanreissujen eloisaa tunnelmaa ja hyödyntää olemassa olevia matkamuistoja.

Ympäri maailman reissanneet asukkaat ovat keränneet matkamuistoja ja kalusteita matkoiltaan. He toivoivat, että uuteen kotiin tuotaisiin matkakohteiden ainutlaatuista tunnelmaa yhdistämällä olemassa olevia esineitä uusiin kalusteisiin, värimaailmaan ja pintamateriaaleihin.

Suunnittelun lähtökohtana toimi asukkaiden suosikkikohde Marrakesh. Suunnittelussa on haettu inspiraatiota asukkaiden matkavalokuviin taltioiduista värisävyistä ja hyödynnetty olemassa olevia esineitä.

Eteinen

Eteinen on tila, joka parhaimmillaan kutkuttaa mielikuvista ja herättää halun kurkistaa talon kaikkien ovien taakse. Kun asukkaat tulevat kotiin, he voivat melkein tuntea auringon lempeän hehkun, jota Tikkurilan Himmeli-seinäsävy ilmentää kauniisti. Myös keltainen Hayn Matin-seinävalaisin saa ajatukset vaeltamaan aurinkoisiin lomamatkoihin.

Oven vieressä on valloittava &Tradition-tuoli, jonka asukkaat ovat saaneet etukäteen tupaantuliaislahjana. Samaa punaista sävyä löytyy kuvioidusta kattovalaisimesta, joka on yksi asukkaiden rakkaimmista matkamuistoista.

Luonnostaan likaa hylkivä hamppumatto lämmittää jalkojen alla, ja se on myös helppo pitää puhtaana. Ulkovaatteet löytävät paikkansa säilytyskaapistosta, johon puuseppä on tehnyt personoidut ovet.

Maailmanmatkaajien värikäs koti, eteinen

Moodboardin kuvat: Hay, &Tradition, Anthropologie, Rug Envy, Eginstill

WC

Se tunne, kun astelee uuteen maailmaan, on kaikkia aisteja herättelevä elämys. Samaa tunnetta on haettu niinkin arkisen asian kuin wc-tilan suunnittelussa.

Vaaleasta ja melko hillitystä eteisestä astutaan sisälle aivan eri maailmaan. Tunnelma on kirjaimellisesti yö verrattuna päivään. Tummanpuhuva tila tuo värikkään kodin sisustukseen yllätyksellisyyttä. Wc-tilan sisustuksen sävymaailma on poimittu eteisen kattovalaisimisesta, ja Casamancen Daïa–kuitutapetti toistaa samaa kuviota kuin eteisen kattovalaisin. Pukkilan himmeän Natura-lattialaatan tiilenpunainen sävy löytää parinsa tapetista. Kokonaisuus on seesteinen.

Raikkautta tilaan tuovat valkoiset allaskalusteet ja Annon vohvelipuuvillapyyhkeet. Tapwellin messinkinen Evo-pesuallashana tuo pienen ripauksen ylellisyyttä.

Maailmanmatkaajien värikäs koti, wc

Moodboardin kuvat: Anno Collection, Casamance, Pukkila, Tapwell, Ryann Ford

Oleskelutila

Värikkään kodin oleskelutilassa katseet vangitsee päätyseinän näyttävä Eijffinger Terra -kuitutapetti ja kulmasohva, joka on verhoiltu hehkuvan oranssilla Lauritzon’s Luxor 47 -kankaalla. Värisävyt on poimittu Saharan maisemista, joita asukkaat ovat taidokkaasti ikuistaneet matkavalokuviinsa.

Asukkaiden oma etnishenkinen sohvapöytä ja vanha nojatuoli tuovat sisustukseen kaunista kerroksellisuutta. Timberwise Tammi Classic Nordic -parketti antaa tummille huonekaluille tilaa nousta oikeuksiinsa.

Antiikkimessinkinen Moondust-kattovalaisin luo tunnelmaa ystäväporukan illanistujaisiin. Annon Pelto-hamppumatto kokoaa oleskeluryhmän yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Himlan pehmoiset pellavaverhot tuovat tilaan kepeyttä.

Maailmanmatkaajien värikäs koti, olohuone

Moodboardin kuvat: Eijffinger, Himla, Jotex, BPH, Anno Collection, Timberwise, Live Auctioneers, Amazon, Chairish, P.F. Candle Co., KilimBazaar, PNGWing

Ruokailutila

Ruokailutilan kiistaton tähti on valtava matto, jonka asukkaat ovat hankkineet matkoillaan. Maton värisävyjä löytyy talon eri huoneista. Samat kuviot toistuvat muun muassa oleskelutilan sohvatyynyissä.

Maton päällä on kahdeksan hengen ruokailuryhmä, joka huokuu vanhan maailman henkeä. Rustiikkinen ruokapöytä on täydellinen kirpparilöytö. Eripariset ruokatuolit kruunaavat kokonaisuuden.

Ruokapöydän yläpuolella roikkuu kaksi PR Homen Kisha-rottinkivalaisinta, joiden viehättävät muodot ilmentävät hienovaraisesti itämaista estetiikkaa.

Maailmanmatkaajien värikäs koti, ruokailutila

Moodboardin kuvat: Himla, Jotex, PR Home, Marina Denisova, Kavita Chaudhary, PNGWing

Makuuhuone

Makuuhuoneessa antaudumme tuhannen ja yhden yön syleilyyn. Huone on tapetoitu kauttaaltaan tummalla Eijffinger Terra -kuitutapetilla, joka luo mystistä tunnelmaa. Himlan pellavaverhot keventävät ja raikastavat kokonaisuutta. Samat verhot toistuvat eri huoneissa yhtenäisen ilmeen luomiseksi.

Sängyn molemmille puolille sijoitetut messinkiset TRIO Jasmin -riippuvalaisimet saavat tapetin kimmeltämään kauniisti. Rustiikkinen sänky on ollut asukkailla jo edellisessä kodissa. Kave Homen Kyoko-yöpöytien musta metalli tuo huoneeseen hienovaraista särmää.

Makuuhuoneen nurkasta löytyy oranssi nojatuoli, joka hakee väriparejaan muun muassa olohuoneen puolelta. Nojatuolissa on mukava lukea matkailun ihmeelliseen maailmaan sukeltavia kirjoja. Jalkojen alla lämpöä tuo sisalista tehty kokolattiamatto.

Maailmanmatkaajien värikäs koti, makuuhuone

Moodboardin kuvat: Eijffinger, Himla, Jotex, TRIO, Kave Home, Skanno, MUM’s, Anthropologie, Boho Living, AmandaB, PNG Egg, PNGWing

Työhuone 1

Työ- ja vierashuoneessa meitä tervehtii vanha puinen kaappi, jonka asukkaat ovat maalanneet meksikolaishenkisellä kuvioinnilla. Keltainen vuodesohva on napannut verhoilukankaansa sävyn kaapin ovista.

Seinät on tapetoitu kauttaaltaan Eijffinger Natural Wallcoverings III -luonnonkuitutapetilla. Röpelöinen pinta tuo huoneeseen mielenkiintoista rouheutta. Kattovalaisin on kuin tehty tapetin pariksi. Annon neutraali Pelto-hamppumatto rauhoittaa kokonaisuutta. Sama matto löytyy suurempana vieressä olevasta oleskelutilasta. Himlan pellavaverhot löytyvät myös tästä huoneesta.

Ergonomiaa, modernimpaa ilmettä ja kontrastia tilaan tuo Hayn Passerelle-työpöytä.

Maailmanmatkaajien värikäs koti, työhuone 1

Moodboardin kuvat: Eijffinger, Himla, Jotex, Anno Collection, Asko, Anthropologie, Hay, Tim Clinch, PNGWing

Työhuone 2

Toisen työ- ja vierashuoneen katseenvangitsija on näyttävä Casamancen Gustav-kuitutapetti, jonka kuviointi vie ajatukset vehreisiin matkakohteisiin. Vastaparina sille hehkuu keltaisella kankaalla verhoiltu vuodesohva.

Asukkaiden oma matkamuisto, pirteä pöytävalaisin, sopii täydellisesti yhteen sohvan sävyn kanssa. Värimaailmaa tyynnyttää neutraali House Doctorin Shriv-juutti-puuvillamatto.

Tässäkin työhuoneessa modernia kontrastia ja ergonomiaa tuo Hayn Passerelle-työpöytä. Himlan pellavaverhot ovat löytäneet paikkansa täältäkin. Nämä pienet toistuvuudet sitovat kaksi eri tyylistä työ- ja vierashuonetta hauskasti yhteen.

Upeasti patinoitunut työtuoli on kulkenut asukkaiden matkassa jo pitkään. Sen sävyt toistuvat kauniisti säilytyskaapiston ovissa.

Maailmanmatkaajien värikäs koti, työhuone 2

Moodboardin kuvat: Casamance, Himla, Jotex, Byron & Gomez, VIT Ceramics, Asko, House Doctor, ACME Furniture, Hay

Keittiö

Keittiö on saanut inspiraationsa asukkaiden lempikaupungista, Marrakeshista. Mikä ilmentäisikään marokkolaista estetiikkaa paremmin kuin värikäs ja näyttävä seinälaatta? Pukkilan lasitettu Arabesque-seinälaatta suorastaan hehkuu sävyssä Bosque. Wow-efektiä lisää se, että keittiön koko päätyseinä on laatoitettu.

Asukkaat kokkaavat paljon ystäviensä kanssa, joten he halusivat panostaa keittiöön. Keittiön tummat kalusteet luovat tilaan ainutlaatuisen arvokasta tunnelmaa. Mielenkiintoa tilaan tuo asukkaiden seikkailijaluonnetta ilmentävä taulu, jonka värit toistuvat talon eri huoneissa. Vaaleat ABL-laattojen keraamiset tasot puolestaan raikastavat kokonaisuutta.

Tapwellin Grottesco-hana ja Dutchbone Oni -riippuvalaisimet sopivat kauniisti yhteen oleskelutilan messinkivalaisimien kanssa. Keittiöhana patinoituu ajan kanssa, jolloin se tuo kokonaisuuteen hurmaavaa rosoisuutta.

Maailmanmatkaajien värikäs koti, keittiö

Moodboardin kuvat: Dutchbone, vt wonen&design beurs, Pukkila, Tapwell, Kare Design, ABL-laatat, Timberwise

Kylpyhuone ja sauna

Kylpyhuoneen ja saunan suunnittelua on ohjannut asukkaiden toive siitä, että niissä olisi hämyinen spa-tunnelma. Mutta värejä saisi kuitenkin käyttää rohkeasti.

Tunnelmointiin sopivaa estetiikkaa haetaan Pukkilan lasitetusta Urban Atelier -seinälaatasta. Kylpyhuoneen sekä sen yhteydessä sijaitsevan wc-tilan kaikki seinät laatoitetaan 14×14-laatalla sävyssä Bosque. Laatta on samaa sarjaa keittiön laatoituksen kanssa, joten valinta luo taloon yhtenäistä tunnelmaa. Lattiat saavat ylleen vihreän vastavärin, okrankeltaisen. Pukkilan Natura-lattialaatta raikastaa tilan kokonaisilmettä. Himmeä pinta yhdistettynä kiiltäviin seinälaattoihin luo tilaan jännitettä. Sama lattialaatta toistuu myös kodinhoitohuoneessa.

Tapwellin messinkisen sadesuihkun alla on virkistävää palautua päivän riennoista. Messinki löytää kaverinsa talon muista huoneista.

Sauna hakee sävynsä keittiön ja kodinhoitohuoneen kalusteista eli se petsataan tummaksi. Saunan lasioven struktuuripinta mukailee keittiön seinälaattojen muotoa. Pehmeyttä ja aurinkoa tilaan tuovat Annon vohvelipuuvillapyyhkeet.

Maailmanmatkaajien värikäs koti, kylpuhuone ja sauna

Moodboardin kuvat: Anno Collection, Klafs, Pukkila, Essis Collection by Lasilinkki, Methven, Tapwell

Asukkaat ovat kuvitteelliset.

Kaipaatko sisustussuunnittelijan apua?

Essi Dekor tekee kotien, vapaa-ajan asuntojen ja yritystilojen sisustussuunnittelua Helsingissä ja Uudellamaalla. Ota rohkeasti yhteyttä, niin toteutetaan yhdessä unelmiesi sisustus!