”Onneksi olkoon,
toteutit unelmasi!”

Kun jokin unelma pyörii mielessä jatkuvasti ja palaa ajatuksiin päivästä, viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen, sitä on lähdettävä tavoittelemaan. Siitäkin huolimatta, että pelottaa.

Sinä päivänä jännitti. Hymyilytti. Olo oli jopa hieman epätodellinen. Olimme kokoontuneet opiskelijaporukkamme kanssa viimeistä kertaa, ainakin virallisissa merkeissä. Valmistujaispäivän tunnelma oli lämmin kylmästä syysviimasta huolimatta. Jokainen sai äänekkäät aplodit kouluttajamme ojentaessa kullekin tutkintotodistuksen. Viimein tuli minun vuoroni. Vilkaisin tuoreen todistukseni kanteen kirjailtuja sanoja: ”Onneksi olkoon, toteutit unelmasi!” Onnellisuus valtasi kehoni. Hitto vie, minä oikeasti tein sen.

Viime syksynä toteutin pitkäaikaisen haaveeni ja valmistuin sisustussuunnittelijaksi Sisustusakatemiasta. Unelma oli kytenyt sydämessäni jo pitkään, mutta vasta kaksi vuotta sitten uskalsin oikeasti lähteä tavoittelemaan sitä.

Maailmanlaajuinen pandemia: sehän laittoi melkein kaikkien elämän ja jopa arvomaailman uusiksi. Minussa se herätti voimakkaan itsetutkiskelun tarpeen. Olin myös hiljattain kohdannut elämässäni suuria suruja. Näyttääkö elämäni siltä, miltä sen pitäisi? Tuhlaanko aikaani vääriin asioihin? Mitä minä haluan oikeasti tehdä? 

Olen tehnyt töitä markkinoinnin ja kirjoittamisen parissa jo yli 10 vuotta. Sille tielle olin ajautunut puolivahingossa. Työ on luovaa, mutta huomasin, että se ei kuitenkaan riitä luovalle luonteelleni. Kaipasin jotakin käsin kosketeltavaa mainoskonseptien rinnalle. Kaipasin paluuta visuaaliseen ilmaisuun, joka oli nuoruuden intohimoni kuvataidekoulussa. Heittäytymistä värien ja erilaisten tunnelmien syleilyyn. Janosin jotakin, jossa voisin edistää muiden hyvinvointia. Jotakin kaunista. Jotakin, jonka avulla voisin tehdä toisen ihmisen onnelliseksi.

Kaunis ja omalta tuntuva koti on ollut minulle aina tärkeä. Uskon, että mihin tahansa kodissa katsookaan, sieltä pitäisi löytyä jotakin inspiroivaa, ilahduttavaa, rauhoittavaa tai muuten vain erityistä. Kodin tulisi olla sellainen paikka, jossa voi tuntea olonsa hyväksi. Siihen oloon tila- ja sisustussuunnittelulla on valtaisa vaikutus. Ja siitä syystä sydämeni johdatti minut uudelle urapolulle.

Unelmani toteutuminen ei ole ollut itsestään selvää. Kun pohdin opintoihin hakeutumista, keksin vaikka kuinka monta syytä sille, miksi se oli huono ajatus. ”Tuskin jaksaisin opintoja päivätöideni rinnalla.” ”Ei tämä varmaan ole hyvä hetki.” ”Mitäköhän muut ajattelevat tästä?” ”Mitä oikein kuvittelen itsestäni?” Eiväthän nämä mitään oikeita syitä olleet. Ne olivat vain pelon luomia verukkeita. Olen erittäin iloinen, että uskalsin ottaa askeleen kohti unelmaani.

Ja tässä sitä nyt ollaan: tuoreena sisustussuunnittelijana ja sivutoimisena yrittäjänä. Teen edelleen töitä myös markkinoinnin parissa, mutta en malta odottaa, mitä tämä uusi polku tuo tullessaan. Toivon, että pääsen toteuttamaan mahdollisimman monta sisustusunelmaa.

Koska sinun unelmasi ansaitsee käydä toteen. 

Julkaistu 28. toukokuuta 2023

Ota yhteyttä suunnittelijaan

Löydetään yhdessä elämäsi värit, etsitään parhaat ratkaisut arkeesi ja tehdään sisustusunelmistasi totta! Lähetä viesti, niin käydään läpi, millaiselle kokonaisuudelle sinulla olisi tarvetta.

Toimialueeseeni kuuluvat pääasiassa Helsinki, Espoo, Vantaa, Kerava, Tuusula, Järvenpää ja muu Uusimaa. Kauempana sijaitsevien kohteiden suunnittelu on myös mahdollista. Sisustussuunnittelu voidaan tarvittaessa toteuttaa osittain tai kokonaan etänä.

Vastaan viesteihin 24 tunnin sisällä tai viimeistään seuraavana arkipäivänä.

"*" näyttää pakolliset kentät

Olen kiinnostunut
Tietojasi käytetään yhteydenottoon, ja niistä pidetään huolta tietosuojaselosteen mukaisesti.